Nama BLACKLIST, Tapi Tetap Boleh Guna bil !

“Teringin nak guna bil, tapi disebabkan nama blacklist rasa niat terbantut.”

Untuk menggunakan postpaid (pascabayar) di mana-mana rangkaian telco, salah satu syaratnya adalah nama anda tidak boleh berada di dalam senarai hitam (Blacklist). Walaupun adakalanya rekod blacklist tersebut wujud dengan tanpa anda sedari.

IKLAN

Tapi bezanya di rangkaian redone, anda boleh mendaftar sebagai pengguna pascabayar biarpun anda ada seberapa banyak sekalipun blacklist. Anda boleh kekalkan nombor sedia ada, mahupun buat pendaftaran nombor baru.

Anda hanya perlu membayar sejumlah wang deposit sahaja untuk mendaftar dan deposit anda tidak akan hangus, tetapi redone akan masukkan ke dalam system akaun bil anda. Apabila sampai pada suatu masa anda ingin keluar atau terminate dari redone, pihak redone akan memulangkan semula wang deposit tersebut ke dalam akaun bank anda. Boleh rujuk video di bawah ini untuk pencerahan yang lebih jelas.

 

BERAPA KOS DEPOSIT YANG DIKENAKAN SEKIRANYA SAYA ADA BLACKLIST?’

Kos deposit adalah bergantung kepada pelan mana yang anda ingin daftar.

Sebagai contoh:-

AMAZING 8 / 28 / 38

  • Daftar nombor baru – RM50
  • Kekalkan nombor lama – RM25
  • Warga Asing – RM50

 

AMAZING 48 / 58

  • Daftar nombor baru – RM100
  • Kekalkan nombor lama – RM50
  • Warga Asing – RM100

Jika ada sebarang persoalan lebih spesifik berkenaan dengan isu blacklist ini, anda boleh terus pm pada saya atau ke mana-mana kedai redone yang berhampiran dengan anda.

Share: